Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Átadták a Fiatalok a fiatalokért 2014 díjakat

2014. március 13.

Az Új Nemzedék Jövőjéért Program ezzel a díjjal az ifjúsági korosztályban példaértékű életutakat ismerte el.

Információ kategóriában Sinka Vivien vehetett át díjat az eltűnt gyerekek megtalálásáért folytatott küzdelméért és példamutató munkásságáért. Innováció kategóriában a PictoVerb beszédsegítő mobilalkalmazást kidolgozó Zsombori Balázs, míg inspiráció kategóriában a Zenei Szikra formáció, azaz Horváth Márk és Keleti András kapott elismerést a gyerekek zenével való ismerkedését segítő újszerű foglalkozás kialakításáért.

A díjazottak a szakmai zsűri által kiválasztott kilenc jelölt közül online szavazással kerültek ki, a közönség a jelöltekről készült, célkitűzéseiket, tevékenységüket bemutató portré-filmek alapján választhatott. A kisfilmek itt nézhetők meg.

A díjakat dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, dr. Mihalovics Péter Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, és Siklódi Levente László, a Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója adta át.

„Az Új Nemzedék Jövőjéért Program elsődleges célkitűzése, hogy segítse a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában, melynek fontos eleme a biztos igazodási pontok, példaképek megtalálása is. A díjazottak és a jelöltek pozitív mintaként szolgálnak kortársaiknak ” – mondta a díjátadón dr. Mihalovics Péter.

A díjazottak az elismerésen túl egymillió forintos ösztöndíjban is részesülnek, mely további terveik megvalósításához is hozzájárulhat. A díjakat jelképező különleges, egyedi szobrokat a fiatal képző-és iparművész, Kiss Zsombor tervezte és készítette el, aki szakterületén szintén számos díj birtokosa.
 

ujnemzedek.hu