Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Bonis Bona elismerésben részesült Szántó Judit, a Matehetsz munkatársa

2021. szeptember 15.

2021. szeptemberében Szántó Juditot, a Matehetsz alprojektvezetőjét „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” elismerésben részesítették „Kiváló tehetségsegítő” kategóriában.

Szántó Judit a Nemzeti Tehetségpont igazgatójaként és a Matehetsz munkatársaként 2009 óta dolgozik a tehetséggondozást végző intézmények, szervezetek hálózatba szervezésén és a tehetségbarát társadalom kialakításán. Több szakértővel együtt kidolgozója a tehetségpontok és tehetségsegítő tanácsok adatbázisának, regisztrációs folyamatának. Szintén részt vett a tehetségpontok minőségbiztosítási rendszerének, a tehetségpont akkreditációnak kidolgozásában és az elmúlt évek fejlesztő folyamatában. Kiváló szervezői munkájával hozzájárult több száz tehetségpont szakmai fejlődéséhez.

Szántó Judit kapcsolatot tart tehetségpontokkal, tehetségsegítő tanácsokkal szerte a Kárpát-medencében; jelenleg több, mint 1400 tehetségpont és több, mint 80 tehetségsegítő tanács koordinációjáért felel. A tehetséggondozó intézmények számára kiírt pályázati konstrukciók egyik felelőse, ahol a helyi csoportos fejlesztő programok keretében, több mint 10.000 gyermek és tanuló bevonása történt.

A Tehetséghidak Program (2012-2015) és az év végén záruló Tehetségek Magyarországa kiemelt projekt egyik kidolgozója, a Tehetségnagykövet-választó tanács titkára. Több tízezer tanuló tehetségfejlesztésében fontos szerepet játszó programban segédkezett, úgy, mint a Magyar Templeton Program, a Matehetsz tutor-és mentorprogramja és a Felfedezettjeink pályázat.

Kiemelkedő szerepe van a minden év tavaszán megrendezett Kárpát-medencei Tehetségnap szervezésében, ahol a tehetségpont akkreditáció eredményét elismerő oklevelet, a Felfedezettjeink pályázat fődíjasainak és különdíjasainak okleveleit, a Tehetségnagykövetek kinevezéseit és a Tehetségek Szolgálatáért kitüntetettek díjait adja át a Matehetsz. 2015 óta aktív szerepet vállal a cégek, vállalatok tehetségsegítő tevékenységének elismerésére létrejött Genius Loci díj odaítélésében, a kapcsolódó rendezvények szervezésében. Mindemellett részt vesz regionális és országos rendezvényeken, ahol a Nemzeti Tehetség Program egyes aktivitásait ismerteti.

Szívből gratulálunk e komoly szakmai elismeréshez!