Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Civil tagok a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórumban

2013. augusztus 5.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben (OFI) május 23-án tartott ülésen megválasztották a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum négy, nem kormányzati szervezeteket képviselő tagját.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívással fordult a tehetségsegítés területéhez kapcsolódó országos tevékenységi körű szervezetekhez, hogy jelöltállítással vegyenek részt a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum civil szervezeteket képviselő tagjainak megválasztásában. A felhívásra kilenc szervezet jelentkezett, ezek mindegyike megfelelt a feltételeknek. A szervezetek által javasolt kilenc fórumtag-jelölt közül négy kaphatja meg a két évre szóló mandátumot.

A május 23-i választás eredményeképpen a koordinációs fórum nem kormányzati szervezeteket képviselő megválasztott tagjai lettek:

- Bajzák Erzsébet Eszter nővér, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet igazgatója (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége),
- Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke,
- Kormos Dénes, a Magyar Tehetséggondozó Társaság választmányi tagja,
- Dr. Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke.

A Kormány a tehetséggondozással összefüggő kormányzati feladatok segítésére hozta létre 2009-ben tanácsadó, döntés-előkészítő, koordináló és értékelő testületként a Fórumot, melynek elnöke az oktatásért felelős miniszter megbízása alapján: dr. Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár.