Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Egy jó ötletből még nem lesznek milliók

2015. február 18.

A budapesti Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában február 4-én indult az „Üzleti Logika” szakkör.

2015. február 4-én, a budapesti Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában elkezdődött az "Üzleti Logika" című pilot program. A projekt gazdája a MATEHETSZ Innovációs Bizottsága.

KISFILMÜNK A CIKK VÉGÉN.

Első előadóként, de akár azt is írhatnánk, hogy a ’nulladik’, vagyis a toborzó/bemutatkozó napon, Limbacher Tivadar, a Ma este színház egyik tulajdonosa tartott inspiráló előadást közel 50 diáknak. Az előadáson részt vett a projekt gazdájának, a MATEHETSZ Innovációs Bizottságának tagja, Nagy Bandor és a bizottság elnöke, dr. Antos László, a MISZ ügyvezető igazgatója is.

Az „Üzleti Logika” című projekt célja, hogy 20 kiválasztott, műszaki-természettudományos területen kreatív fiatal üzleti gondolkodásmódját, üzleti logikájának fejlődését előmozdítsa. A szakkörök mindig az üzleti élet egy-egy fontos, kiválasztott szegmensét járják körül, meghívott, gyakorlati tudással felvértezett előadók vezetésével. A Limbacher Tivadar után következő előadó február 4-én Károlyi Antal PhD, a Tractiontribe alapítója volt. A további előadásokon többek között Károlyi Antal, Solti Előd, Hűvös Ágnes, Vaszary Zsolt, Hild Imre, Benkő Vilmos és Szekfü Balázs avatják be a diákokat a startupok világába.

A szakkörön a diákok csoportokban dolgoznak majd egy saját, akár valós, akár hipotetikus üzleti ötlet megvalósításán, amellyel kapcsolatban folyamatosan feladatokat kapnak és oldanak meg.

Mini pitch
A startup lényegi bemutatása tárgyilagosan, lényegre törően, az adott helyzetnek megfelelő lehető legrövidebb idő  – általában 1-5 perc alatt.

A kiválasztott üzleti ötletekkel kapcsolatban mini pitch születik, amelyet a diákcsoportok egy szakmai zsűri előtt mutatnak be. A szakkörök kifejezetten interaktívak, a résztvevőktől komoly munkát, intenzív részvételt várnak el.

A pilot program ötletgazdája, Nagy Bandor korábban is szervezett hasonló programot: 2013-ban, a Gondolkodj üzletben! workshopot.

A Gondolkodj üzletben tréning a Tehetség Hidak első szakaszában zajlott, háromnapos műhelyfoglalkozás keretében, ahol 28 tehetséges, a vállalkozások iránt érdeklődő fiatal kapott képzést ahhoz, hogy hogyan kell a nagy ötlet mögé rakni a megvalósításhoz szükséges üzleti tudást.