Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Felfedezettjeink - a 2015-ös díjazottak

2015. március 30.

Március 28-án, az Országos Tehetségnapon ünnepélyes keretek között adták át a díjakat.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg a „Felfedezettjeink” pályázatot. Az idei felhívásra a Tehetségpontokban és Tehetségsegítő Tanácsoknál 2013, illetve 2014 folyamán felfedezett, 25 évesnél nem idősebb tehetségek bemutatkozó anyagával lehetett pályázni. Az idei felhívás újdonsága volt, hogy a 14 évesnél idősebb pályázóknak saját Prezi-bemutatkozást is be kellett nyújtaniuk, amelyek prezentációs versenyen vesznek részt „A tehetség hónapja” során.

A „Felfedezettjeink” pályázatot évek óta támogató vállalat idén a 10 éves Aegon Művészeti Díjhoz kapcsolódó „Magamra ismerek” irodalmi esszépályázattal járul hozzá a tehetségek felismeréséhez és felkarolásához.
Fődíjasok: Hegyesi Donát Sándor, Kellermayer Dalma Lucia és Radnai Bálint. A teljes lista itt olvasható. A díjazottak havi 49 000 Ft ösztöndíj támogatásban részesülnek legfeljebb 4 hónapon át. Az elnyert összeget a fiatal további szakmai fejlődésére kell fordítani.

Az Aegon Művészeti Díj a legrangosabb független, magánalapítású elismerés, amellyel az év legszínvonalasabb, magyar nyelven íródott kortárs szépirodalmi művét jutalmazzák. Minden évben tíz döntős könyv közül kerül ki végül a győztes alkotás. Az Aegon Művészeti Díj a „MATEHETSZ Felfedezettjeink” 2015-ös felhívásának keretében hirdette meg „MAGAMRA ISMEREK” című irodalmi pályázatát középiskolásoknak. A 8-13. évfolyamos fiataloktól olyan rövid esszét vártak, amely az Aegon Művészeti Díjban részesült eddigi 9 kiválasztott könyv egyike alapján készült, és a diákok kiemelik, hogy milyen szereplő, helyszín, élethelyzet vagy történet kapcsán érezték úgy, hogy magukra ismertek benne.

A pályázat eredménye:
1. helyezett: Fekete Marcell Richard
2. helyezett: Halvaksz Lilla
3. helyezett: Mizser Fruzsina