Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Keresd a tehetséget! online konferencia

2021. február 22.

2021. április 13-15 között a tehetségazonosításé lesz a főszerep

A Nemzeti Tehetség Központ által szervezett konferencia-sorozat ezen részének fókuszában a korábban kevésbé hangsúlyos mérőeszköz-fejlesztések állnak. A résztvevő szakemberek átfogó képet adnak a többéves kutató és fejlesztő munkáról, s bemutatják az online és a papír-ceruza mérőeszközöket (kreativitás, logikai, szókincs területek).

Az online eseményt pódiumbeszélgetés színesíti, melyben általános és középiskolai tehetség-munkacsoportok szakembereivel adódik lehetőség beszélgetni a tehetségszűrés és tehetségazonosítás témaköreiről. Szó esik továbbá a délutáni szekciókban a komplex intézményi tehetséggondozás tapasztalatairól is, tehetségmentorok, programfelelősök és intézményvezetők megszólalásaival.

Technikai és szervezési információk:
A rendezvény három egymás követő napon, online formában, a Microsoft Teams alkalmazásban valósul meg, mindennap 15 és 17 óra között. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Fontos, hogy a regisztrációs felületen valamennyi programot, amelyen részt kíván venni, be kell jelölni! Az online konferencián való részvételhez a Microsoft Teams alkalmazás letöltése szükséges. A regisztráció lezárulása után minden programhoz, amelyre regisztrált, egy személyes meghívót küldenek a szervezők e-mailen, melyben a részvételhez szükséges link megtalálható lesz.

Jelentkezési határidő: 2021. március 31. 24.00 óra

Regisztrációs felület: https://forms.gle/uF2zKH9xjSc8SrD1

 

A tehetség azonosításának szükségességéről bővebben a Matehetsz által online és nyomtatott formában is kiadott  A tehetség kézikönyvé-ből is tájékozódhatnak.