Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kilenc tehetségtámogató vállalat és vállalkozó vehette át a Genius Loci Díjat

2018. április 24.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége azokat a gazdasági szereplőket ismeri el a díjjal, amelyek a társadalmi felelősségvállalási programjukban kiemelten támogatják a tehetséggondozást.

2018. április 20-án kilenc vállalkozás és vállalkozó vehette át a Genius Loci-díjat Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban megrendezett ünnepélyes díjátadón. Az eseményen Kisgyőri Roland, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Esélyteremtési Főosztályvezetője mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy a Nemzeti Tehetség Program idén ünnepli 10 éves működését, ezen idő alatt a köznevelés finanszírozásán túl mintegy 15 milliárd forintot fordítottak tehetséges gyermekek, tanulók, fiatalok támogatására. A program idén is folytatódik: az állampolgárok adó 1%-os felajánlását kiegészítve a kormány a tavaszi pályázatok keretében több mint 3 milliárd forintot fordít erre a célra. Ugyanakkor különösen fontos, hogy a tehetséggondozás folyamatába cégek is bekapcsolódjanak. A vállalati támogatásnak köszönhetően jelentősen javul a tehetségprogramok fenntarthatósága és erősödik a tehetségbarát társadalom is. 

A vállalatok társadalmi felelősségvállalási programjaiban egyre több helyen jelenik meg a fiatal tehetségek támogatása. A 2015-ben megalapított díjat eddig 39 vállalat és egyéni vállalkozó vehette át. Idén a hazai és határon túli tehetséghálózatból beérkezett jelölések és a Matehetsz által felkért ötfős zsűri döntése alapján három kategóriában, összesen kilenc vállalkozás érdemelte ki a Genius Loci Díjat.

 

A Genius Loci Díj díjazottak 2018-ban:

Helyi kategória:

metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt.

Oroszlányi Szolgáltató Zrt.

Szabados László

Regionális kategória:

Master Good Cégcsoport

Filleck Kft.

Simon István egyéni vállalkozó

SMP Solutions Kft.

Nemzeti kategória:

BEIERSDORF Kft.

Paul Baan, a Noaber Alapítvány alapítója

 

A díjazottak méltatása és a díjak átadása mellett a résztvevők kisfilmek által betekintést nyerhettek a Matehetsz sokszínű tevékenységeibe is. Vetítésre került a szervezet éves díjátadó ünnepségéről, a tavaszi Tehetségnapról készült kisfilm, valamint az idei évben felkért tehetségnagykövetek gondolatait és törekvéseit is megismerhettük a velük készített bemutatkozó videó-interjúból.

Az ünnepséget a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által létrehozott Felfedezettjeink díj egyik idei díjazottjának, Dolfin Benedeknek (16 éves, Budapest, magántanuló, a Zeneakadémia növendéke) csellójátéka színesítette.

 

A Genius Loci 2018. évi díjátadó ünnepsége az EFOP-3.2.1-15-2016-0001 „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt és az NTP-HTSZ-M-17 „Hazai tehetségfejlesztő szervezetek és közösségek támogatása” pályázati forrás felhasználásával valósult meg.

A díjjal és a korábbi díjazottakkal kapcsolatban minden információ megtalálható a http://tehetseg.hu/genius-loci-dij oldalon.

Fotók: Sarkadi Eszter Mirka