Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Magyarok lettek az olajipar legnagyobb tehetségei

2015. december 15.

Az Oil Fanatic nevű magyar csapat nyerte MOL-csoport nemzetközi olaj-és gázipari tehetségkereső versenyét

Az évente megrendezett versenyre rekordszámú hallgató jelentkezett az idén: 53 országból összesen 1114 csapat  próbálta ki a MOL saját fejlesztésű online szimulációs játékában, hogy milyen az olajbusiness. A szeptember 24. és október 15. között tartó online versenyen földtudományi- és olajipari műszaki tanulmányokat hallgató diákok vettek részt. A csapatoknak a MOL-csoport által fejlesztett iparági és stratégiai feladatokat kellett megoldaniuk virtuális forgatókönyvek alapján. A legjobb 5 csapat versengett az élő döntőben, Budapesten a több mint 7 és fél millió forintos (25 ezer euró) pénzjutalomért. A legjobb csapatok tehetséges szakemberei álláslehetőséget is nyernek, hogy a MOL-csoportnál kezdhessék meg karrierjüket a 18 hónapos UPPP Tehetségfejlesztő Program keretében.

Az Oil Fanatic csapat 3 tanulója a Miskolci Egyetemről az UPPP legjobbjaként 1113 résztvevő csapatot győzött le. A budapesti kétnapos élő döntőn az 5 legjobb csapat mérkőzött meg, olaj-és gázipari feladatokat kellett megoldaniuk.

„Még mindig alig hisszük el, hogy mi nyertük meg a 2015-ös UPPP-ot, nagyon boldogok vagyunk. Nagy kihívás volt több mint 3000 diákkal 53 országból versenyezni. Megtiszteltetés, hogy az elsők lettünk. Azért vettünk részt az UPPP-ban, hogy egy igazi kalandba kezdjünk és segítsük a jövőbeli karrierünket. A verseny kihívásokkal teli, intenzív időszak volt, de nagyon élveztük, hogy egy csapatban dolgozhattunk, és bemutathattuk az ötleteinket a közönségnek. Nagyon jó érzés abban elismertnek lenni, ami a szenvedélyünk.” - mondta győztes csapat.

A második helyezett a lengyel Geomatrix csapat lett, a harmadik helyet pedig a török "Next Oil Generation" szerezte meg.

Gratulálunk a győzteseknek!