Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Megnyílt a Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj második kiadására vonatkozó pályázati felhívás

2022. április 28.

A kezdeményezés - amelynek célja, hogy fiatal kutatókat mozgósítson a Selyemút közös örökségének további tanulmányozására - 12 kutatási ösztöndíjat ítél oda 35 év alatti fiatal nőknek és férfiaknak.

A felhívásra minden országból pályázhatnak posztgraduális kutatók, akik a jelentkezés időpontjában 35 évesek, vagy annál fiatalabbak.
Fontos, hogy a pályázatok a kulturális kölcsönhatások eredményeinek kutatását taglalják a konkrét eredmények bemutatásával, melyek a Selyemutak menti két vagy több kultúrát egyaránt érintenek. A beadott munka interdiszciplináris, több tudományágat átívelő megközelítésű legyen, és ahol lehetséges, dinamikus és elbeszélés-szerű elképzeléseket tartalmazzon a Selyemutak menti területek változásáról és átalakulásáról, az átmeneti társadalmakban betöltött jelentéséről és értékéről.
A pályázat benyújtásához a hivatalosan közzétett nyomtatványt kell használni (az alábbi linkeken érhetőek el), mely alapján 12 nyertes kutatási projektet választanak ki, projektenként 10.000 dollár értékű (kb. 3,3 millió Ft) ösztöndíjjal.

Pályázat benyújtásának határideje: 2022. május 31.
Pályázati útmutató: : https://en.unesco.org/silkroad/youthgrant-applicant-guidelines
Részletes tájékoztató: https://en.unesco.org/silkroad/youthgrant