Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Nyári programozási szakkörök tehetséges fiataloknak

2021. június 14.

Diákok logikus problémamegoldó gondolkodását fejlesztő online programozási szakkörök indulnak.

A program elsősorban online formában, önálló, illetve csoportos munkán alapuló rendszerben zajlik. A szakkörök kéthetente indulnak, elsősorban a 8-16 éves korosztályt megszólítva. A programozási tudás nem előfeltétel, de haladók részére is indul csoport. A fiatalabbak Logo-t, az idősebbeknek c++t tanulnak, ezeken belül az algoritmikus, gondolkodó programozásra is hangsúly kerül.

A szakkör egyik fő célja, a fiatalok logikus problémamegoldó gondolkodásának elmélyítése. A programozási alapokon túl a diákok megtanulhatják, miként kell közösségben együttműködni, a kihívásokkal megbirkózni, emellett megismerhetik, hogy milyen az igazi sikerélmény.

A szakkör vezetője, Weisz Ágoston öt éve dolgozik a Google-nél Zürichben, ma már senior software engineerként, aki közel tíz éve foglalkozik tehetséges fiatalokkal. Számos egykori és jelenlegi tanítványa szerepelt sikeresen a nemzetközi informatikai diákolimpiákon, országos versenyeken (IOI, CEOI, OKTV). E szakkör azonban nemcsak a versenyfelkészítésről szól, hanem a programozás egyéni és csoportos öröméről is. A szakkörre ez idáig 300 lelkes diák jelentkezett, ezért a nyár során újabb csoportok indulnak.

További részletek és jelentkezés:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0oseo2Hhoxjf3vRFu1sZDrsLvi6QRc45_dPZnXQJ9To7uNw/viewform