Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Nyolc kiváló pedagógust ismertek el Rátz Tanár Úr Életműdíjjal

2018. november 29.

Idén 18. alkalommal adták át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat azon kiváló pedagógusoknak, akik Magyarország szerte különösen sokat tettek az oktatás ügyéért és kiemelkedően nagy hatással voltak diákjaik fejlődésére, későbbi szakmai karrierjére.

A Fasori Gimnázium legendás hírű matematika tanáráról elnevezett díjat eddig 136 pedagógus kapta meg, akik összesen több mint 162 millió forint értékű pénzjutalomban részesültek. A Rátz Tanár Úr Életműdíjat olyan, az iskolák 5-12. évfolyamain matematikát, fizikát, biológiát vagy kémiát tanító tanárok kapják, akik maradandót alkottak tantárgyaik népszerűsítésében és a tehetséggondozás területén. Az ünnepélyes díjátadásra a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében került sor.

A díj célja, hogy hozzájáruljon a tanári munka erkölcsi és anyagi elismeréséhez, egyben példát mutasson a gazdasági szereplőknek, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák az oktatást, hiszen az igazi befektetés a magyar gazdaság számára a tudásban rejlik.
A díjazottak személyéről és arról az 1,5 millió forinttal járó elismerésről, melyet minden évben két-két matematika-, fizika-, biológia- és kémiatanár kap, a három alapító vállalat (Ericsson Magyarország, a Graphisoft SE és a Richter Gedeon Nyrt.) által létrehozott Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriuma dönt.
 
Díjazottak 2018-ban:
 
Dr. Csorba Ferenc, matematika
Táborné Vincze Márta, matematika
Simon Péter, fizika 
Zámborszky Ferenc, fizika
Dr. Szántay Csabáné, kémia
Nagy Mária, kémia
Kurtán Mónika, biológia

Szászné Heszlényi Judit, biológia 

 
A díjazottakról bővebben itt olvashat.