Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Nyolc pedagógus vehette át a MOL Tehetséggondozásért Díjat

2014. március 13.

A díjakat Ferencz I. Szabolcs, Ónodi Eszter és Kovács Katalin adta át.

MOL Tehetséggondozásért Díjat vehetett át március 12-én nyolc példamutató munkát végző pedagógus a Művészetek Palotája Üvegtermében. A díjakat többek között Ferencz I. Szabolcs, a MOL-csoport Társasági Kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgatója, az Új Európa Alapítvány kurátora, valamint Ónodi Eszter színművésznő, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adták át. Az alapítvány 2006 óta évente 100 millió forintot fordít a fiatalok, a pedagógusok és a gyermekegészségügy támogatására.

Az elmúlt hét év során már több mint ötven kiváló pedagógus példamutató munkáját ismerte el az alapítvány. Idén több mint 700 jelölt közül választotta ki a kuratórium azt a négy tanárt és négy edzőt, akik önzetlen munkájukért átvehették a MOL Tehetséggondozásért Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal 500.000 Ft tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal kibontakozását segítették.

„Egy gyermek számára nélkülözhetetlen a szülői támogató háttér, azonban szükség van olyan elhívatott pedagógusokra is, akik a szakértelmükkel és személyiségükkel képesek inspirálni tanítványaikat, hatékonyan segítve ezzel a fiatal életének formálását és pályafutásának elindulását. Azt is tudjuk, hogy a kimagasló sikerek eléréséhez kitartás és szorgalom szükséges a tanár és tanítvány részéről egyaránt. Erre a példaértékű munkára szeretnénk a MOL Tehetséggondozásért Díjjal felhívni a figyelmet” – mondta Ferencz I. Szabolcs, a MOL Társasági Kapcsolatok ügyvezető igazgatója, az Új Európa Alapítvány kurátora.

A 2013. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Fazekas Erzsébet szolfézs, ének-zene tanár (Miskolc), dr. Kirsch Éva fizikatanár (Debrecen), Szász Józsefné Réger Judit hegedűtanár (Budapest) és Tölgyesné Kovács Katalin biológia-kémia szakos tanár (Zalaegerszeg).

A sportszakemberek között Gyöngy Attila birkózó edző (Eger), Keszthelyi Miklós jégkorongedző (Budapest), Nagy Gábor kosárlabda edző (Paks) és Suba László atlétika edző (Debrecen) részesült az elismerésben.

A díjakat többek között Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, a MOL egyéni támogatottja, valamint Ónodi Eszter színművésznő, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adták át.

A korábbi hagyományoknak megfelelően a díjátadón a MOL Tehetségtámogató Program fiatal tehetségei léptek fel: a 11 éves Boros Mihály, valamint a 16 éves Radnóti Róza zongorajátékát élvezhették, akiknek tanárai Megyimóreczné Schmidt Ildikó, valamint Hornyászkyné Becht Erika a korábbi években szintén a MOL Tehetséggondozásért Díj kitüntetettjei voltak.

A díjátadó esemény keretében az Alapítvány meghirdette az idei pályázati programjait is. A MOL Tehetségtámogató Program Sport kategóriájára 2014. március 31-ig jelentkezhetnek azok a 10-18 év közötti fiatalok, akik jó eredményt értek már el országos vagy nemzetközi versenyeken és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A pályázati információk a www.ujeuropaalapitvany.hu oldalon találhatók meg.
 

edupress