Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Országos Tehetségnap március 22-én

2014. március 6.

A játék ereje – ezzel a mottóval rendezi meg március 22-én a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) az idei Országos Tehetségnap és Tehetséglabirintus eseményt.

A március 22-i rendezvényen kihirdetik a „Felfedezettjeink 2014” pályázat eredményét, átadják a Magyar Tehetség Nagykövete címeket és a Tehetségek Szolgálatáért díjakat.  A rendezvény részeként kerekasztal-beszélgetést tartanak a televíziós tehetségkutató műsorokról. A Tehetségnap szakmai programjai mellett a szervező MATEHETSZ ingyenes családi napra várja a szülőket, gyerekeket és a tehetségekkel foglalkozó szakembereket a MOM Kulturális Központban.

A Tehetséglabirintus műhelyeiben a gyerekek a gyakorlatban is kipróbálhatják a tehetség-felismerés és tehetséggondozás legizgalmasabb eszközeit. Az építész műhelyben az érdeklődők elkészíthetik egy képzeletbeli épület makettjét vagy kipróbálhatják a tésztahíd-építést. A képzőművészeti műhely a nemezelés és a könyvkötés műhelytitkaival várja az ügyes kezűeket. A KutDiák műhelyben izgalmas kísérletekben vehetnek részt a tudóspalánták a Kutató Diákok természettudományos tagozatának irányításával. Elleshetik például az elektrolízis segítségével készülő titkosírást, megnézhetik, milyen az éghetetlen zsebkendő, az ammónia szökőkút vagy egy vulkánkitörés élőben. Az Érdeklődés térképe műhelyben a gyerekek tapasztalt tehetségsegítő szakemberek segítségével felmérhetik képességeiket. Ezen kívül lesz még bábműhely, gondolkodásfejlesztő táblajátékok műhelye és ovis sarok is.

A Tehetségnap és a Tehetséglabirintus részletes programja az alábbi oldalakon érhetők el:

A Játék ereje – Országos Tehetségnap és Tehetséglabirintus, 2014.

Tehetséglabirintus – Családi Tehetségnap