Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Pályázati felhívás a Pécsi Eszter Tanári Díj elnyerésére

2024. április 24.

A BME mellett működő Pro Progressio Alapítvány a B.Braun Medical Kft., a 77 Elektronika Kft. és a Morgan Stanley Magyarország Kft. támogatásával Pécsi Eszterről, az első magyar mérnöknőről elnezett, jelentős pénzjutalommal járó tanári díj pályázatot hirdet meg a 2024. évre.

A díj alapításával és a díj elnevezésével az alapítvány elismerésben szeretné részesíteni azokat a kiemelkedő középiskolai pedagógusokat, akiknek meghatározó szerepük van tanítványaik  pályaválasztásában és egyetemi tanulmányokra történő felkészítésében, valamint ösztönözni és bátorítani kívánja a középiskolás lányokat a műszaki és természettudományi pályák választására, példaképül állítva számukra Pécsi Eszter életútját.

A 2024. évi Pécsi Eszter tanári díj elnyerésére gimnáziumok és szakgimnáziumok - technikumok – természettudományokat oktató tanárai pályázhatnak,

olyan, legfeljebb 55 éves matematika-, fizika-, biológia-, kémia-, informatika szakos tanárnők, tanárok, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, és/vagy sikerrel szerepeltek megyei, országos és nemzetközi középiskolai tanulmányi versenyeken, az Országos Tudományos és Innovációs Olimpián és 2019-2023 között több diákjuk is volt, akik érettségi után műszaki vagy természettudományi szakon folytatták felsőfokú tanulmányaikat.

Pécsi Eszter Tanári Díj 2024 - Pályázati felhívás

További információ a Pro Progressio Alapítvány titkárságán kérhető. 
www.proprogregssio.hu
e-mail: ppai [at] proprogressio.hu
telefon: 463-1595