Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Szerencsi iskolások nyerték a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedő különdíját

2017. április 5.

A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő kiírója különdíjjal jutalmazta a szerencsi diákokat nevező Bolyai János Katolikus Általános Iskolát. 

Ezt a díjat az idei évben a hátrányos helyzetű térségekből legnagyobb számban pályázó iskolának ajánlotta fel a K&H Csoport. A díj egy egész napos budapesti pénzügyi tematikájú tanulmányi kirándulás volt. A Bólyai János Katolikus Általános iskola idén először nevezett a versenyre és máris különdíjat nyert. A díjra a hátrányos helyzetű térségekben lévő települések iskolái nevezhettek. A Bólyai a legnagyobb csapatszámmal indult ebben a tanévben a K&H Vigyázz, Kész, Pénz pénzügyi vetélkedőn. Az iskola 110 diákkal összesen 25 csapattal készült fel a versenyre.

A vetélkedőhöz kapcsolódóan a K&H Csoport többedik éve hirdet külön programot az ország 47 hátrányos helyzetű térségének iskolái számára. Idén először a legtöbb csapatot nevező iskola diákjai, felkészítőikkel együtt egy egész napos budapesti pénzügyi témájú tanulmányi kiránduláson vehettek részt. Az első állomás az Országos Levéltár volt, ahol a Kossuth bankó történetével ismerkedtek a gyerekek, majd betétkönyvet készítettek. Ezt követően a K&H Csoport székházába ment a diákcsapat, ahol pénzügyi témájú programokkal, érdekességekkel, és izgalmas csapatjátékokkal töltötték a nap további részét. A nap a Csodák Palotájában zárult.