Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Táblajátékkal (is) segítjük a tehetség kibontakozását

2018. szeptember 10.

Tehetség Nagykövetünk, Kovácsné dr. Nagy Emese által megvalósított nyári táborban a táblajátékoké volt a főszerep. A részt vevő fiatalok játékos feladatokon keresztül kaptak lehetőséget tehetségük megmutatására, kibontakoztatására és fejlesztésére.

 A „Magyar Tehetség Nagykövete” cím fontos szolgálat és feladat, melynek célja, hogy segítsen megteremteni és fenntartani a tehetségbarát társadalom és a tehetséggondozás, mint közös, nemzeti ügy üzenetét. A három évre szóló megbízatást idén Kovácsné dr. Nagy Emese, iskolaigazgató, KIP Központ igazgatója kapta meg - Orosz Lajos festőművész és Dr. Pléh Csaba akadémikussal egyidejűleg.

Dr. Sulyok Katalin (jobbra) a Tehetségnagykövet-választó Tanács elnöke 

átadja a felkérést Kovácsné dr. Nagy Emesének (balra)

A nagykövetek olyan, saját szakterületükön sikeres kiválóságok, akik a felkérést követően kifejezett figyelemmel, példamutató közéleti szerepvállalásukkal képviselik a hazai tehetséggondozás fontosságát és megmutatják annak sokszínűségét. Kovácsné dr. Nagy Emese nagyköveti célkitűzései között az oktatás minőségének emelése, a tehetségek megtalálása és felkarolása szerepel, ezért 2018. július 30-tól augusztus 3-ig gondolkodásfejlesztő tábort valósított meg matematikában tehetséges gyerekek számára Miskolc és vonzáskörzetében. A tábor fő célkitűzése a táblajáték iránt érdeklődő gyerekek értelmi képességének a fejlesztése, a szabadidő igényes, tartalmas eltöltése, a társas élet erősítése, a megmérettetés és a versenyzés volt. Az ötnapos program a tehetség kibontakoztatása érdekében az életkor és a képességek szerinti differenciálást helyezte előtérbe. A gyerekek megtanulták, hogy a táblajáték az intellektuális képességeik fejlesztése mellett olyan viselkedésformák kialakításának fontos eszköze, mint amilyen a nyerő- és vesztő helyzetek, a célorientáltság, a kockázatvállalás és a szabályok betartása.

A játékos feladatokon keresztül a gyerekek lehetőséget kaptak tehetségük megmutatására, kibontakoztatására és fejlesztésére, amely izgalmas és élvezetes nyári szüneti napokat tartogatott számukra.