Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tágra nyílt szemek

2013. szeptember 23.

Tehetséggondozó élménytanulás az Aranyelmével.

Az Aranyelme Tehetséggondozó Egyesület októberben ismét komplex és sokszínű fejlesztőprogramokat indít a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorlóiskolában. A hatalkalmas tematikus foglalkozássorozatok szombat délelőttönként iskolán kívüli tartalmas szabadidős programot kínálnak a tehetséges gyermekek és az érdeklődő szülők számára.

Az egyesület 2004 óta foglalkozik tehetségek felkutatásával, gondozásával és támogatásával óvodás kicsiktől serdülőkorban lévő fiatalokig, rendkívül széles program-repertoárral. Az Aranyelme munkatársainak missziója, hogy a gyerekek megkapják azt a plusz figyelmet és inspirációt, ami segíti őket képességeik maximális kibontakoztatásában, és melyre a normál iskolai keretek között nem jut elegendő idő.
 
A komplex fejlesztőprogramok nem iskolai tantárgyak kötelező témái köré épülnek, hanem az adott csoport és korosztály speciális érdeklődését helyezik fókuszba. Az oldott, motiváló légkört biztosítja, hogy a gyerekek kiscsoportokban, együttműködésen, közös kreatív gondolkodáson alapuló tanulási módszerek alapján dolgozzák fel a témákat.  
 
 
A természettudományos érdeklődésű tanulók számára például a Kísérletház című program enged betekintést a természeti rejtélyek, tudósok, varázslatok világába Béni Kornél fizikus vezetésével. A gyerekek a foglalkozás során az elmélet izgalmas tálalása mellett látványos kísérletek megvalósításával maguk is fehér köpenybe bújhatnak. 
 
5-6 éves kicsik számára speciális „Iskolaérlelő” foglalkozássorozat könnyíti meg az iskolakezdést tanulási technikák és csoportos együttműködési készségek játékos átadásával. Szintén óvodás korú gyerekeknek szól a „Kézről készre” kézművesprogram, ahol a résztvevők új anyagokkal és technikákkal ismerkednek meg, miközben kellemes mellékhatásként kreativitásuk és önbizalmuk is nő. 
 
A Mikrobi című foglalkozás első-második osztályos gyerekeknek szól. Ezen a programon egy saját robot elkészítése és programozása során játékos módon kapnak a kicsik bevezetést a programnyelvek és a programozás alapelveinek bonyolult világába. Az egyesület a fejlődni vágyó szülőkről sem feledkezik meg. Az “Ismerd meg játszva!” című felnőtt program célja, hogy a szülők gyermekük fejlődésével kapcsolatos ismereteit és készségeit bővítse, és segítse a gyermeke számára leghasznosabb játékok és aktivitások megtalálásában.
Jelentkezésre 2013. október 2-ig van lehetőség az egyesület weboldalán: http://www.aranyelme.hu/index.php/foglalkozasok