Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Támogassa adója 1+1%-ával a tehetséggondozást!

2016. január 28.

2016-ban is lehetőség van arra, hogy a MATEHETSZ és a Nemzeti Tehetség Program támogatására fordítsa adója 1+1%-át

Közeleg május 20-a, a személyi jövedelemadó éves bevallásának időpontja. Minden adófizető állampolgárnak, így Önnek is lehetősége van arra, hogy támogassa a magyar tehetségeket. Ne feledje, a rendelkező nyilatkozatot akkor is kitöltheti, ha munkáltatója vagy a NAV készíti el adóbevallását!

Célunk, hogy a források minél nagyobb része jusson közvetlenül a tehetségek felismerésére, gondozására, támogatására. A Nemzeti Tehetség Program óvodai, általános és középiskolai, főiskolai és egyetemi programokat, civil kezdeményezéseket támogat pályázati formában. 

Eddig is sokan döntöttek ennek a kiemelt kormányzati célkitűzésnek a támogatása mellett, így a 2015-2016. évi Nemzeti Tehetség Program pályázati kiírásainak finanszírozására több, mint 1,3 milliárd forint gyűlt össze a személyi jövedelemadó 1%-okból.

Amennyiben fontosnak tartja a hazai tehetségek támogatását, kérjük, ajánlja fel adója 1%-át a Nemzeti Tehetség Program javára! Hazai tehetség felkarolása közös ügyünk. Segítsük együtt a magyar tehetségeket! A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823

 

Felajánlás a MATEHETSZ javára

A Nemzeti Tehetség Program mellett az adó másik 1%-a valamely civil szervezet támogatására fordítható: a sok jótékony célú szervezet között megtalálhatja a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségét is, amely a teljes befolyt összeget ifjú tehetségek számára ajánlja fel. A MATEHETSZ közhasznú civil egyesület számlájára beérkező adóforintokból évről-évre ösztöndíjban részesítjük a Tehetségpontok és Tehetségsegítő Tanácsok által felfedezett tehetséges fiatalokat. A „Felfedezettjeink” pályázat eredményhirdetésére hagyományosan minden év márciusában, az Országos Tehetségnapon kerül sor. Köszönjük felajánlását!

A MATEHETSZ adószáma: 18191822-1-43

 

Az alábbi videók a Nemzeti Tehetség Program forrásaiból támogatott fiatalokat mutatnak be. A videókat a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet készíttette NTP-pályázatok keretében.