Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetség szabadon

2016. január 28.

Sikeres beválogatás után márciusban avatjuk az első magyar Junior Templeton Fellow-kat

Hamarosan nyilvánosságra kerül a több mint 300 fiatal magyar kivételes kognitív tehetség névsora, akik a 2015. szeptember 15-én indult egyedülálló kísérleti tehetségazonosító és tehetséggazdagító program többlépcsős, komplex beválogatási folyamatában a legsikeresebben szerepeltek.

Az eddig a tehetséggondozásban valaha volt legintenzívebb kampány eredményeképpen a Magyar Templeton Program online tesztjeire összesen közel 20 ezer 10-29 év közötti tehetség regisztrált a program hivatalos honlapján. A 10-19 éves korosztályban az első körös kognitív tesztek a jelöltek intelligenciáját, szókincsét, munkamemóriáját és problémamegoldó képességét mérték, míg a közülük továbbjutó több mint 2 ezer fiatal motivációs és kreativitás teszten mérette meg magát. Az itt továbbjutó több mint 200 tehetséghez további, száznál is több, 20-29 éves fiatal csatlakozhatott az utolsó, személyes interjú körben, az ebben a korosztályban pályázó 650 jelölt közül.

Az interjúk eredményeképpen beválogatott mintegy 300 tehetséges fiatalt március 12-én a Magyar Tudományos Akadémián avatjuk, így ők lesznek az első magyar Junior Templeton Fellow-k. A Fellow-k névsorát és az avatás részleteit március elején tesszük közzé.

A program indulásáról szóló korábbi hírünket itt olvashatják.
További információk a program honlapján és Facebook oldalán találhatók.