Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A tehetségek segítése közös ügyünk

2018. február 28.

Elindult a Nemzeti Tehetség Program adó egyszázalékos kampánya.

A fiatal tehetségek támogatása olyan össznemzeti ügy, amelyet a kormánynak továbbra is támogatnia kell – mondta dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára 2018. február 27-én a Nemzeti Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Tehetség Program alapvető célja, hogy az állami és civil szféra együttműködésével összehangolják, koordinálják a hazai és uniós források felhasználását a Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken élő fiatalok tehetségsegítése érdekében. A program keretében meghirdetett pályázatokra általában a köznevelésben és felsőoktatásban, valamint a tehetséggondozásban részt vevők széles köre nyújthat be támogatási igényt, többek között köznevelési intézmények, felsőoktatási intézmények, illetve azok karai, egyesületek, alapítványok, közalapítványok, tehetségsegítő tanácsok. A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásában civil szervezetek is közreműködnek.

Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének ügyvezető igazgatója elmondta: "Nem vagyunk egyformák, így a tehetséges fiatalok érdeklődése, képességei, készségei is nagyon sokfélék: a komplex feladatnak megfelelően a Nemzeti Tehetség Program pályázatai különlegesen sokszínű segítségnyújtási formákat tartalmaznak."

A programnak köszönhetően jelenleg évente 300-350 ezer tehetséges fiatal vehetett részt tehetsége kibontakoztatását segítő programban és több mint 10 700 pályázati projekt nyert idáig támogatást.

A Nemzeti Tehetség Program technikai száma: 1823

A Nemzeti Tehetség Program védnökei és ifjú tehetségei:

Molnár Anna, Zsédenyi Adrienn - Zséda, Erdei Zsolt, Farkas Alexandra, Budaházy Ambrus