Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetséggondozás – nyáron is!

2018. június 29.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége idén nyáron is táborokkal és élményhétvégékkel támogatja a programjaiba bevont tehetségeket.

A Matehetsz idén is lehetőséget biztosít több mint 130 gyermek számára a Tutor Program nyári táboraiban való részvételre. A tavalyi találkozások vidám hangulatát megőrizve, idén július 1. és augusztus 5. között négy turnusban valósulnak meg speciális, készségfejlesztő táborok. A táborokban a kortárs kapcsolatok erősítése mellett helyet kap az önismeret, a kommunikáció és az együttműködés fejlesztése is, melyek elengedhetetlenek a fiatalok tehetségének hasznosulásához, kimagasló eredményeik megszületéséhez. 

Az Izményben és Kerecsenden megvalósuló táborok mellett a Nemzeti Tehetség Programba bevont fiatalok egy további, rövidebb önismereti élményhétvégére is meghívást kapnak. A kétnapos programban csaknem száz, 13-15 éves korú fiatal vesz részt, hogy tehetségének kibontakoztatásához az önismereti készégek fejlesztésén keresztül megfelelő támogatást kapjon. A hétvégi alkalom során a fiatal tehetségek nemcsak visszajelzést és megerősítést kaphatnak önmagukról, hanem lehetőségük adódik a kortárs kapcsolatok építésére is.

„Tapasztalataink szerint a fiataloknak a tehetségük szerinti szakterületi támogatás mellett az érzelmi intelligencia terén készségfejlesztésre, valamint kortárs kapcsolataik megerősítésére is nagy szükségük van. A diákok tehetségének kibontakoztatásához elengedhetetlen az önismeretük, önbizalmuk, kommunikációs készségeik fejlesztése, ezt a célt szolgálják a táboraink és önismereti hétvégéink is, amiket a Nemzeti Tehetség Program keretében és támogatásával valósítunk meg.” – mondta Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke.

A nyári táborok és az önismereti élményhétvégék az EFOP-3.2.1-15 „Tehetségek Magyarországa Program” kiemelt projekt és az NTP-HTSZ-M-17 „Hazai tehetségfejlesztő szervezetek és közösségek támogatása” pályázati forrásainak felhasználásával valósulnak meg.