Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetséghálózatos műhelybeszélgetés Egerben

2019. június 26.

Egerben gyűltek össze a Heves megyei Tehetségpontok és Tanácsok képviselői egy jó hálózaterősítő műhelybeszélgetésre

2019. május 9-én megtartott eseményen Páskuné Dr. Kiss Judit és Kormos Dénes a Matehetsz szakértői moderátorként működtek közre. A rövid, lényegre törő bemutatkozások után a résztvevők arra a kérdésre válaszoltak, hogy mi jut eszükbe arról a szóról, hogy hálózat: a tudásmegosztástól az együttműködésen, probléma-érzékenységen, erőforrások megosztásán át eljutottak a kapcsolatépítésig, mentorálásig vagy éppen a barátságok kialakulásáig. Az asszociációra épülő szólánc játék szintén mélyítette a résztvevők jelenlétét. A nap további részében, irányított kérdések mentén, kis csoportos formában beszélgettek a tehetségpontok és tanácsok képviselői az általuk képviselt intézmény/szervezet egyediségéről, a működésüket segítő, gátló tényezőkről. A műhelybeszélgetést három jó gyakorlat bemutatásával folytatták.
Ezt követően Tóth Ilona, az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács, „Együttműködés az ÉReTT hálózatában” című jó gyakorlatát mutatta be, majd Szalkai Mária, a Heves Megyei Tehetségsegítő Tanács „Együttműködéssel a Heves megyei tehetségsegítésért” című jó gyakorlatának ismertetője következett. Végül Szabó Imre Tiborné, a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője a „Tehetségműhelyek bevezetésének hatása az iskolában - Az NTP pályázati programok lehetőségei” címmel mutatta be az iskola tehetségműhelyének működését.
A program végén sor került a virtuális kosár megtöltésére, ahol is post-itekre írva elmondhatták a résztvevők az együttműködésre felajánlható eredményeiket, know-how-jukat, valamint azokat a dolgokat, amiket szívesen vennének át másoktól.