Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Tehetségpontok II. Országos Konferenciája

2011. január 21.

A Magyar Géniusz Program szervezésében az ország minden tájáról összegyűlnek a tehetséggondozó hálózat képviselői február 5-én Budapesten.

Az Emericus Tehetségpont, vagyis a budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium épületében tartandó egész napos rendezvényen a délelőtt folyamán a résztvevők előadásokat hallgathatnak meg a Tehetségpontok hazai és külföldi hálózatának működésről és perspektíváiról, az intézmények szakmai feladatairól és az akkreditációs folyamat tanulságairól. Előadást tart majd mások mellett Prof. Csermely Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke, Balogh László, a Magyar Géniusz Program szakmai vezetője, Bajor Péter projektmenedzser, Szvetelszky Zsuzsanna szociológus, hálózatkutató, illetve dr. Gyarmathy Éva pszichológus.

Az országos konferencián ünnepélyes keretek között kerül majd sor az Akkreditált Tehetségpont és az Akkreditált Kiváló Tehetségpont kitüntető címeket igazoló oklevelek átadására is mindazoknak az intézményeknek, amelyek a Magyar Géniusz Program keretében elvégzett  szakértői akkreditáció során megfeleltek a velük szemben támasztott magas szakmai követelményeknek.

A tanácskozás délután műhelybeszélgetésekkel folytatódik: egymással párhuzamosan hét szekcióban folyik majd a munka. Szó esik majd a Tehetségpontok akkreditációjának tapasztalatairól, a hálózatosodás fontosságáról és nehézségeiről, a tehetségdiagnosztikáról,  a Tehetségsegítő Tanácsok megalakulásáról és az új intézmények feladatairól, a legjobb tehetségsegítő gyakorlatok átvételének lehetőségeiről, a Géniusz mentor és bónusz rendszer tervezett bevezetéséről, a Géniusz által szervezett képzések és Tehetségnapok tapasztalatairól, valamint a Tehetségpontok és a média kapcsolatáról.

A rendezvény egyúttal informális találkozási, kapcsolatépítési, hálózatképzési lehetőségeket is kínál a résztvevők számára. A Tehetségpontok II. Országos Konferenciájára az eddig megalakult több mint 350 Tehetségpont és a Tehetségsegítő Tanácsok képviselőit hívta meg a Magyar Géniusz Projektiroda.

A Tehetségpontok első országos rendezvényét 2008-ban tartották Debrecenben. Az ott elhangozott előadások és a kerekasztal-beszélgetések összefoglalói megtalálhatók itt.