Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Vezetői készségfejlesztő tréning

2020. október 28.

Milyen a jó vezető? címmel háromnapos vezetői készségfejlesztő tréninget szervezett a Matehetsz 18 és 30 év közötti fiatalok számára

A Felfedezettjeink pályázat díjazottjait, a Templeton Program és a Tehetség Piactér program résztvevőit, valamint a tutorprogram korábbi tutoráltjait hívtuk meg, akik az ország minden tájáról érkezve több esetben ezen a tréningen találkoztak újra egymással.
Milyen az ideális vezető? Milyen kihívásokkal kell szembe néznie? Hogyan lehet hatékonyan együttműködni? Hogyan fejezzük ki magunkat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a résztvevők a Flow Csoport trénereivel a három nap során, nagycsoportos és kiscsoportos formában.
A programba beleillesztettük két különleges vendég előadását is. Kiss Ulrich jezsuita atya a szolgáló vezető koncepciót ismertette a fiatalokkal, Benkő Vilmos, a Speak Academy alapítója pedig a profi előadástechnika rejtelmeibe avatta be a résztvevőket, illetve lehetőséget biztosított, hogy a résztvevő tehetséges fiatalok kipróbálják magukat a nyilvános beszéd műfajában. A rövid kísérleti előadások sok tapasztalattal gazdagították a bátor, önként jelentkezőket.
A rendezvény különleges értéke volt a találkozások lehetősége is, a korábbi, közösen átélt Matehetsz-programok emlékezetes pillanatainak felidézése az esti társasjátékok közben és a moderált vagy a kötetlen beszélgetések keretében.
A fiatalok pozitív visszajelzései is megerősítettek bennünket, hogy ilyen programot még a jövőben is szerveznünk kell, már csak a mostani résztvevői keretbe nem bekerült további mintegy 40 fő érdekében is.

A Matehetsz szervező csapata

A program 2020. október 9. és 11. között került megrendezésre a budapesti Gellért Hotelben, az NTP-TFV-M-19 jelű pályázati projekt keretében.
A résztvevők a további tájékozódás érdekében megkapták Kiss Ulrich SJ: Szolgáló vezető a tanuló vállalkozásban, valamint Benkő Vilmos: Speak your way to a better life című könyvét is.