Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

VIII. Médiasztár

2017. április 19.

A gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola a Pátria Rádió közreműködésével idén már nyolcadik alkalommal hirdette meg a méltán népszerű újságírói tehetséggondozó versenyét, hogy a 2017-es évben is megtalálják az év diákújságíróját, az év iskolaújságját és az év fotóriporterét.

Az intézmény a megalakulása óta nagy gondot fordít a tehetséges fiatalok felkutatására és ösztönzésére. A Médiasztár alkalmat kínál a feltörekvő fiataloknak, hogy szakmai zsűri előtt bizonyítsanak és értékes tapasztalatokkal, tanácsokkal gazdagodjanak, hiszen a jövőben ők is hozzájárulnak majd a magyar nyelv és magyarságtudat ápolásához és megőrzéséhez.

Az előzetesen beküldött munkák elbírálása után 36 tanuló jutott a döntőbe, melynek az iskola adott otthont 2017. április 06-án. A diákújságírók három kategóriában versenyeztek, az első és a második csoportban az alapiskolások mutathatták meg kreativitásukat, míg a harmadik kategóriában a középiskolások bizonyíthattak.

A feladatok között glossza, jegyzet, hír és helyszíni tudósítás megírása szerepelt, a harmadik részben azonban már a költői vénájukat is segítségül hívhatták, az irodalmi feladatok leleményes megoldásánál.

Az egyes kategóriák zsűrielnökei hangsúlyozták, hogy a felvidéki magyarság megmaradása szempontjából elengedhetetlen, hogy az újságírói szakmát értő és magas szinten művelő hírlapírók és ripoterek képviseljék és alakítsák a hazai újságírást.

Az év diákújságírója első kategóriájában Lénárt Dóra, a felsőszeli-i Széchényi István alapiskola diákja végzett, a második kategóriában Kalmár Annabella, a gútai II. Rákóczi Ferenc alapiskola tanulója bizonyult a legeredményesebbnek, míg a harmadik kategóriában Szalay Krisztina, a komáromi Selye János Gimnázium diákja végzett az első helyen. Az év fotóriportere Koller Regina, a pozsonyi Duna utcai Magyar Tannyelvű alapiskola növendéke lett. A legjobb iskolaújság címét a gútai II. Rákóczi Ferenc alapiskola Szittyakürt elnevezésű diáklapja zsebelhette be.