Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

TESLA projekt

2024. szeptember 24.

A 2024.09.01.-vel induló TESLA projekt (DRP0401527) keretében együttműködő négy országból érkező hét szervezet közös missziója egy tehetségközpontú oktatástámogató és fejlesztő nagy projekt kidolgozása, illetőleg előkészítése, amely hozzájárul a partnerországokban (Magyarország, Szerbia, Románia, Ausztria) és a Duna Régióban a korai iskolaelhagyás megelőzéséhez a 15-19 évesek körében.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ), mint vezető partner koordinálásával a Hálózat a Regionális Fejlődésért Alapítvány (HÁRFA), a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács (VATT), valamint négy társult stratégiai partner működik közre a projektcélok megvalósításáért. A fejlesztési tevékenységek célja a célcsoportok támogatása a képesítések megszerzésében és a sikeres munkaerőpiaci integráció elősegítése, valamint az iskolai lemorzsolódás csökkentése a tehetségterületek és a gyenge oldal együttes fejlesztésével.

A TESLA előkészítő pilot projektben a négy országra kiterjedő igényfelmérés és módszertani megalapozást követően elkészül a nagy projekt munkaterve, költségterve és indikatív partnersége a megvalósítás 10 hónapja alatt.

A projekt megvalósításában részt vevő partnerek:

Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége
Hálózat a Regionális fejlesztésért Alapítvány
Vajdasági Tehetségsegítő Tanács
Amőba Alapítvány
Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională
Primera – Zentrum für pädagogische Fortbildung Wien
CONCORDIA Sozialprojekte