Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kreatív Történelem középiskolai tanulmányi verseny

2013. szeptember 24.

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézete és a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziuma és Szakközépiskolája megrendezi a Kreatív Történelem középiskolai tanulmányi versenyt.

A tanulmányi verseny évente kerül rendezik, és minden kiírás során egy, a történelem érettségin jellemzően előforduló, hangsúlyos témát dolgoznak fel. A felkészülés során a vetélkedő résztvevői nem csupán intenzívebb és komplexebb tudást szereznek a kitűzött témakörrel kapcsolatban, de a feladatok elkészítése révén a múlthoz fűződő kapcsolatuk is jelentősen átalakul, személyesebbé válik.
 
A verseny célja, hogy:
 
  • a tanulók az érdekes és a kreativitásukra építő feladatok megoldásával tegyék élővé az iskolai keretek között elsajátított tananyagot;
  • képessé tegyük a diákokat az önálló ismeretszerzésre, a megfelelő szakirodalmak felkutatására, illetve az áttekintett források szintetizálására, az ismeretek gyakorlati alkalmazására;
  • a csapatmunka révén a diákok felismerjék a kooperáció, a közös feladatmegoldás hasznosságát, működési mechanizmusait; képesek legyenek közösen tudományos teljesítményt produkálni.
A verseny kiemelt célja az, hogy intenzívebbé tegye a történettudomány és a történelemtanítás (közoktatás) kapcsolatát, érdekes és újszerű terepet biztosítson a tehetséges diákok kibontakozásának, valamint hogy kedvet ébresszen bennük a felsőfokú történelmi tanulmányok folytatására.
 
A vetélkedőn 4 fős csapatok indulhatnak (nem maximalizáljuk az iskolánként indítandó csapatok jelentkezését).
 
Az iskolák nevezési határideje a vetélkedőre: 2013. szeptember 30. (hétfő).
A nevezés, regisztráció az alábbi honlapon lehetséges: www.kreativtortenelem.hu
 
A nevezés ingyenes.